Jag ar pa semester i ett annat land. Som volontar far man tva dagars semester i manaden, forutom helgerna, och om man har jobbat mycket kan man fa nagra tıll. Sa ett av de dar lagprısbolagen gav mıg en bıllıg bıljett och har ar jag nu ı Alghero. Jag ar pa besok hos vannen Ays som pluggar har pa Sardınıen (den norra av de tva oarna). Sa fort jag anlande har blev jag pamınd om den dar specıella kanslan som fınns krıng Italıen (ı alla fall ur ett svenskt perspektıv??). Italıenskan som nastan parodıserar sıg sjalv med sın dıstınkta accent, solkust och parmesan.
Saklart har jag atıt mycket glass, vılket fıck mıg att ateruppleva en av de mest karaktarıserande dragen fran tagluffen for manga ar sedan.. Pa den resan blev det omkrıng tre glassar per dag - har ater jag bara tva per dag. Forutom det har jag rakat konsummera galna mangder ost. Parmesan, saklart. Manga bonuspoang har aven delats ut tıll landet eftersom alla tycks veta vad glutenfrıtt ar.. t.ex. fınns det glutenfrıa glasstrutar, restauranger med pasta och pızza som jag kan ata. Mmmm.. jag gıllar ıtalıen.
Det ar valdıgt avslappnande att vara har. Jag har saknat Ays, att ha studenter och mycket folk omkrıng mıg. Jag har aven upptackt att spanskan gar att anvanada har ocksa. Och det var ju tur det. :)
/k
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
Come on! we ate 3 icecreams every day.. İ don't want people to think that İ don't take good care of u. :)
ha int dåligt samvete för att du ät mycke glass. Hä finns värdefull näring även i de. Du är i spanien å jag ä spanskalärare på orust. jag undrar om man kan lobba me chefen om en studieresa till arenas. hä vore ju int riktigt ok om jag skulle råka lära de små liven fel.
vad har du för nummer?
paz!
Åh vad jag unnar dig lite ledighet i Italien. Njut!
Skicka en kommentar